Vanhuutta tukemassa

Me kaikki vanhenemme koko ajan eikä takaisin ole paluuta. Juuri sen takia onkin tärkeää tukea vanhuksia ja auttaa heitä elämään omillaan mahdollisimman pitkään. Vanhuus Rokkaa pyrkii järjestämään vanhuksille kaikenlaista ohjelmaa, jolla heidän mielialaansa saadaan kohotettua. Hyvin usein kun käy niin, että vanhukset jäävät yksin asuntoihinsa eikä heillä ole minkäänlaista tukiverkostoa tai ystäviä. Lapsia tai lapsenlapsia saattaa asua hyvin lähelläkin, mutta kaikilla on omat elämänsä ja kiireensä. Viikonloput halutaan viettää suurimmaksi osaksi oman perheen kesken, jolloin vanhukset jäävät helposti yksin. On tärkeää saattaa vanhukset yhteen ja koota heidän ympärilleen ihmisiä, jotta he tietävät ihmisten välittävän heistä.

Vanhuutta tukemassa

Vanhuutta tukemassa

Musiikki toimii parhaimpana mielialan kohottajana. Huomaa, kuinka vanhukset ovat iloisia päästessään laulamaan yhdessä tuttuja lauluja vuosikymmenten takaa. He hymyilevät ja nauttivat olostaan. Vanhuus Rokkaa pyrkii keräämään yhteen tällaisia ihmisiä, jotka ovat innostuneita toimimaan vanhusten hyväksi. Tällaisia henkilöitä voivat olla vaikkapa muusikot tai sitten ihan kaikki, ketkä haluavat toimia ikään kuin ystävätoiminnan tyyppisesti. Yksinkertaisesti pitää seuraa vanhuksille. Seuran pitäminen voi tarkoittaa lehtien lukemista, musisointia vanhukselle tai vanhuksille, juttelemista tai vaikkapa ulkona käyttämistä. Vanhuksen kanssa voi myös valmistaa ruokaa tai keittää iltapäiväkahvit. Pieniä tekoja, jotka merkitsevät toiselle ihmiselle paljon.

Pienet teot ja sanat antavat paljon. Vanhuus Rokkaa ei vaadi suurta uhrautumista ajan muodossa. Puolikin tuntia päivässä vanhusten hyväksi tuo paljon hyvää. Se voi pelastaa jonkun yksinäisyydeltään. Yksinäisyys nimittäin on yksi pahimmista vanhustyön ongelmista Suomessa. Paljon vanhoja ihmisiä, jotka asuvat pienissä yksiöissään. Osa heistä ei pääse liikkumaan, osa ei osaa enää puhua. Monia yhdistää yksinäisyys. Ei ole ketään, kenelle puhua tai ketään, kuka ottaisi kädestä kiinni. Ilot ja surut on jaettava oman itsensä kanssa, koska hoitajillakaan ei ole aikaa jäädä juttelemaan. Siksi on tärkeää saada ilmaistyöhön ihmisiä, joilla sitä aikaa on.

(Visited 387 times, 1 visits today)